Keresőoptimalizálás

A keresőoptimalizálás (search engine optimization, SEO) célja, hogy honlapunkat a keresők találati listájában előre sorolja a releváns kulcsszavakra, ezáltal minél többen kattintsanak rá, és jussanak el a weboldalunkra. A keresőoptimalizálással, ami a keresőmarketing egyik fontos eszköze, a weboldalunkat az organikus találati lista elejére juttatjuk.

Egy hónap alatt a weboldal közel 3500 kulcsszóra találták meg
Egy hónap alatt a weboldal közel 3500 kulcsszóra találták meg

Ha cégünk például esztétikai fogászattal foglalkozik, akkor elvárhatjuk, hogy ha valaki beírja a „fehér fogtömés” vagy más fontos kifejezést a Google-ba, akkor honlapunk az első találatok között jelenjen meg.

Csak a magyar Google-on több százezer keresés történik naponta. Ha honlapunk nincs az első 10-20 találat között a kereső kulcsszavakra, akkor sajnos elesünk azoktól, akik ezekre a kulcsszavakra kerestek rá. Ezért fontos a keresőoptimalizálás a vállalatoknak, webmestereknek és mindenkinek, akinek van honlapja.

Fontos hangsúlyozni, hogy nem elég néhány kulcsszóra optimalizálni a honlapot. Hiába hisszük, hogy a látogatók a legnépszerűbb kulcsszavakat fogják beírni, ez nem így van. Még a nagyon konkrétan meghatározható termékre vagy tevékenységre is többszázféle módon keresnek rá. Egy autókölcsönzéssel foglalkozó cég webstatisztikájában jól látható, hogy adott idő alatt 300 kulcsszóra találták meg a honlapot. Nem 300 látogatás volt, hanem 300 különféle kifejezést írtak a Google-be. A látogatások 50 százalékát az első 10 legnépszerűbb kulcsszó eredményezte, tehát ha csak 5-10 kulcsszóra optimalizáltuk volna a weboldalt, elveszítettük volna a látogatók felét.

A WebMa által készített keresőoptimalizált honlapok mindegyike – nagyságuktól függően – több száz, több ezer kulcsszóra megtalálhatóak az organikus találatok között.

A keresőoptimalizálás témájú cikkeinket ajánljuk mindazok figyelmébe, akiket érdekel többek között, hogy miken múlhat a jobb helyezés a keresőkben, mik egy jó üzleti honlap ismérvei, milyen keresőoptimalizálási trükkök és kereső optimalizálási tévhitek vannak a köztudatban, hogyan lehet potenciális ügyfeleket szerezni, mi alapján válasszuk ki az ideális kulcsszavakat, miért fontosak a képi és videó tartalmak a weboldalban.

Tekintse meg a keresőoptimalizálási szolgáltatáscsomagunkat!

Ha kérdése van, vegye fel munkatársunkkal a kapcsolatot!