Hány kulcsszóra optimalizáljunk

Miért nem érdemes csak 5-10 kulcsszóra optimalizáltatni a honlapomat?

Széleskörű tévhit, hogy a 3-5-10 legfontosabbnak ítélt kulcsszóra elég optimalizálni egy adott honlapot. A valóság az, hogy a 10 leggyakoribb kulcsszó várhatóan a látogatók 1-10 százalékát képes az oldalra vonzani; egy ténylegesen keresőoptimalizált, komoly, pl. a WebMa által készített honlap akár több ezer kulcsszóra található meg a keresőben.

Hány kulcsszóra optimalizáljunk?

Ahogy a diagramon is látható, a top 10 kulcsszó a látogatások 35%-át hozta, a további 590 kulcsszó eredményezte az oldal megtekintések 65 százalékát!

Ha valaki csak néhány kulcsszóra optimalizáltatja a honlapját, ezzel elveszíti az érdeklődök jelentős, akár 90-95 százalékát. Az emberek nagyon sokféle kulcsszót írnak be a keresőbe, és kicsi az esély, hogy pont arra az öt kulcsszóra keresnek rá, amire az Ön oldala elől szerepel. Ezért végezzük el a keresőoptimalizálást úgy, hogy az optimalizált oldal méretétől függően több száz, több ezer kulcsszóra legyen elérhető.

Stratégiai tanácsadás

Amennyiben átfogó, a vállalat egész online marketing stratégiáját érintő változtatásokban gondolkodik, érdemes igénybe venni stratégiai tanácsadás szolgáltatásunkat.

Tovább

Döntéshozó alapozó tréning

A napi szintű döntéshozatal elengedhetetlen a cégek életében, legyen szó bármilyen vállalkozásról. Döntéshozó alapozói tréningünk, a döntésekért felelős vezetőknek szól, akik szeretnének új módszereket elsajátítani.

Tovább

Piac és versenytárs elemzés

A piac és versenytárs elemzés szolgáltatásunk keretein belül, segítséget nyújtunk ügyfeleinknek a célpiac feltérképezésében, az aktuális trendek meghatározásában valamint a versenytársak azonosításában és elemzésében.

Tovább

A hatékony és megbízható weboldalról

Mitől lesz egy oldal hatékony? Hogyan bizonyosodhatunk meg róla, hogy a honlapunk felhasználóbarát? Hogyan, milyen elvek mentén alakítsuk át az érkezési oldalunkat, hogy nagyobb konverziót érjünk el...

Tovább

Kép és videó a keresőoptimalizálásban

A keresőmotorokban mindenekelőtt a megfelelő, egyedi, releváns és kulcsszógazdag szöveggel érhetjük el, hogy weboldalunk minél több kulcsszóra top pozíciót érjen el a találati rangsorban. Nem szabad azonban...

Tovább

Keresőoptimalizálási trükkök

Aki optimalizáltatni kívánja honlapját, ma már számos keresőoptimalizálást vállaló cég közül választhat. Nem árt tudni azonban, hogy nem mindegyikük dolgozik tisztességes módszerekkel. A csalóktól...

Tovább

SEO vs. Google AdWords

A kersőoptimalizálás célja, hogy az organikus keresési találatok között előkelő helyen jelenjünk meg, míg az AdWords a fizetett találati listán biztosítja ugyanezt. Hogyan támogatják egymást?

Tovább

Mi kell egy sikeres AdWords kampányhoz?

Mi az AdWords ügynökség feladata és milyen felelőssége van az ügyfélnek abban, hogy a fizetett ppc hirdetések hozzák a várt eredményt? Az AdWords nem oldja meg alapvető stratégiai problémáinkat.

Tovább

Hogyan hirdessünk a Google keresőben?

Az online hirdetésekre gondolva általában rögtön a fizetett keresőhirdetések jutnak eszünkbe, amelyek a Google organikus találati listája felett, “hirdetés” megjelöléssel jelennek meg. Hogyan használjuk okosan?

Tovább