Weboldal szövegírás – copywriting

Miért fontos a megfelelő tartalom a weboldalra?

Először is nem árt tudni, hogy a Google előnyben részesíti azokat az oldalakat, amelyeken rendszeresen frissül a tartalom. A minőségi szöveg azonban nem csak amiatt fontos, mert így könnyebb lesz a keresőkben előkelő helyekre kerülni, hanem azért is, mert a mai netező csak akkor marad egy oldalon huzamosabb ideig, ha sikerül megragadni a figyelmét. Még egy online áruház, szolgáltató cég vagy akár egy csempebolt internetes oldalán is előny lehet, ha rendszeresen új és igényesen összeállított tartalom jelenik meg a címlapon, mert így a felhasználó úgy érzi majd, hogy foglalkoznak vele.

Copywriting - weboldal szövegírás

Sokan úgy gondolják, hogy a funkcionalitás, az átláthatóság és könnyű kezelhetőség számít csak egy olyan weboldal esetében, amely nem tartalomszolgáltatással foglalkozik – de ez csak részben igaz. A tartalom, az írott szöveg minden esetben kiemelt szerepet tölt be, hiszen így fogalmazhatjuk meg üzenetünket a látogatók, vásárlók, ügyfelek felé, ez alapján döntik majd el, hogy visszatérnek-e hozzánk, sikerült-e őket megszólítanunk.

Egy egészen egyszerű weboldal is lehet hatékony, ha kialakul a saját közössége, megfogalmaz önálló üzenetet, esetleg stílusával értékrendet állít fel. Sokszor az üzenet maga és annak stílusa sokkal nagyobb szerepet játszik a vásárlási döntés meghozatalában, mint a termék, amit el akarunk adni, ezért rendkívül fontos, hogy az üzenetet megfelelő szakértelemmel fogalmazzuk meg – ehhez pedig nem árt a segítség.

Természetesen figyelembe kell vennünk, hogy a megszólítani kívánt célcsoport milyen korosztályú, beállítottságú, érdeklődési körű, így tudjuk saját online arculatunkat is okosan megtervezni. Ennek kapcsán tehát elengedhetetlen, hogy az oldalunkon megjelenő szöveg a megfelelő stílust tükrözze.

Akár fiatalosabb, laza stílusban, akár komolyabb hangulatban is lehet maradandót és figyelemfelkeltőt alkotni, ehhez viszont szükség van képzett szövegíró segítségére, a WebMa ebben is tud segíteni Önnek.

WebMa Copywriter szolgáltatás

A WebMa szövegírói vállalják a minőségi, keresőoptimalizált szövegek megírását magyar, angol és német nyelven – legyen igény akár weboldalak tartalmaira, vagy akár PR cikkekre. Vegye fel a kapcsolatot a WebMa szövegíróival!

Nézze meg szövegíróink referenciáit:

Magyar nyelvű szövegírás:

Angol nyelvű szövegírás:

Kattintson a WebMa keresőoptimalizált honlapépítés, illetve a Hogyan dolgozunk? menüpontokra, hogy megtudhassa, hogyan illeszkedik szövegírási szolgáltatásunk keresőoptimalizálás folyamatába.

Tekintse meg Technikai keresőoptimalizálási ajánlatunkat, és tudja meg, milyen további eszközökkel lehet növelni az ügyfélkonverziót a weboldalán!