Videomarketing

Az online marketing lehetőségeit megsokszorozta a Google 2007-es forradalmi újítása, amely lehetővé tette, hogy a keresések ne csak a weboldalak szöveges tartalmait, hanem a képi és videotartalmakat is relevancia alapján rangsorolják és jelenítsék meg a találatok között. Ez a technológia lehetővé teszi az alapvetően vizuálisan orientált látogatók figyelmének a felkeltését, ezenkívül megkönnyíti az adott termék, szolgáltatás bemutatását. A videoeredmények a normál találati listában jelennek meg, és a videomegosztó oldalakra vagy saját honlapunkra irányítva egy kattintással megtekinthetőek, így biztosítva az interaktív élményt a látogató számára.

Google Video találatok között a tetőszigeteléssel foglalkozó cég videója
Google Video találatok között a tetőszigeteléssel foglalkozó cég videója

A saját honlapunkon elhelyezett videóknak keresőoptimalizálási szempontból is nagy szerepe van: a Google értékes tartalomnak minősíti, így oldalunk kedvezőbb értékelést kap, mint hasonló, tartalmilag szegényebb weboldalak, így nagyobb eséllyel kerülhetünk előrébb bármilyen releváns keresés találati listájában. Videók használata révén – az azonosulásnak és a komplex élménynek köszönhetően – látogatóink bizalmi indexe is erősödik, így a konverziós ráta (a honlapunkra érkező látogatókból származó megkeresések aránya) megnő.

A WebMa által felépített, keresőoptimalizált oldalakon számos esetben alkalmazzuk tartalomnövelő eszközként a videók elhelyezését releváns környezetben. (Kérjük, tekintse meg turisztikai, logisztikai és autóipari referenciánkat!) Cégünk beszállítói révén nagy rutinra tett szert akár üzleti partnereknek, akár végfelhasználóknak szóló videók elkészítésében, így ebben is szívesen állunk rendelkezésére.

Látogasson el a Social marketing ajánlatunkra, hogy megismerhesse a videomarketing ilyen irányú alkalmazási területét is!

Tudja meg, milyen további eszközökkel lehet az ügyfél konverziót elősegíteni!

Nézze meg az egyéb online marketing szolgáltatásainkat, és lépjen kapcsolatba a WebMa szakértőjével!