Okostelefonok hirdetései

Mire jó?

A hirdetési kampány beállításánál választhatja ki azokat a hordozókat, melyeken hirdetéseit futtatni szeretné. Alapesetben személyi számítógépeken, laptopokon, valamint iPhone-on és teljes internetbögészővel rendelkező mobiltelefonokon fognak megjelenni hirdetései.

Iphone és más okostelefonok esetében a megengedett hirdetések karakterszáma ugyanannyi, mint a számítógépeknél.

Legjellemzőbb tulajdonságuk, hogy a hirdetés legalján van egy hívás link, amire kattintva az érdeklődő rögtön felveheti a kapcsolatot a keresett cég ügyintézőivel. Ebben az esetben Call-per-click költségeit ugyanúgy a hirdető fizeti.

A Google Mobil hálózat is két részből, a Google Mobil Keresési hálózatból, valamint a Google Mobil Tartalmi (Display) hálózatból áll. Mobil képi hirdetések természetesen csak a mobil Display hálozaton jelenhetnek meg.

Miért érdemes használnia?

Önnek nem kell külön kampányt indíŧania mobil hirdetéseire, hiszen ez az alapértelmezett beállítás az AdWords-ben. Így érvényes a Google Adwords hirdetési rendszer filozófiája, miszerint impresszióért nem, csak kattintásért kell fizetni. Vagyis minden különösebb erőfeszítés nélkül szélesítheti a potenciális érdeklődők körét az okostelefonokat használók elérésével.